12 hoogwaardige bedrijfsunits met luxe uitstraling

  • ProjectnaamProject 12
  • KlantHeembouw
  • PlaatsZoetermeer
  • SpecialisatieBedrijfsunits
  • Oppervlakte2050 m2
  • Jaar2019
Lees meer

Project 12

In opdracht van Heembouw heeft Heembouw Architecten het ontwerp gemaakt voor een bedrijfsverzamelgebouw met 12 hoogwaardige bedrijfsunits. Het gebouw is gelegen aan de levendige Willem Dreeslaan in Zoetermeer.

De hoofdmassa is uitgevoerd in bakstenen steenstrips in een warme en gevarieerde kleurstelling. Moderne bruintinten worden afgewisseld met warme zandkleuren, wat mooi aansluit op de architectuur van de omliggende bebouwing. Binnen het hoofdvolume zijn er in de gevelvlakken nuances aangebracht door op subtiele wijze om te gaan met verschillen in metselwerkverbanden en steendiktes. Hiermee ontstond er een klassiek en herkenbaar ritme in de gevelopbouw. De naar voren (uit)springende penanten en rollagen vormen de basis voor de heldere structuur van grote open glasvlakken en gesloten gevelvlakken. Voor de grote raampartijen is gekozen voor brons geanodiseerde aluminium kozijnen, die ervoor hebben gezorgd dat de gevel extra tot leven komt. Zo heeft het bedrijfsverzamelgebouw een hoogwaardige en moderne uitstraling gekregen.

Gedurende het ontwerpproces heeft Heembouw Architecten veel aandacht geschonken aan de detaillering en verfijning van het ontwerp. Dit heeft zich o.m. vertaald in fraaie ornamenten voor de noodoverstorten en huisnummerborden, uitgevoerd in gepigmenteerd prefab beton. Daarnaast wordt het gevelbeeld verrijkt door het toepassen van geïntegreerde LED-verlichting en zorgvuldige inpassing van reclame-uitingen in de aluminium kozijnprofielen.

De units zijn volledig gasloos uitgevoerd en voorzien van een duurzaam klimaatsysteem die de warmte middels een warmtepomp uit de bodem haalt.

Klik hier om naar de project-website te gaan.

Volledig gasloos

Steenstrips

Hoogwaardige units

Warmtepomp