Holy Zuid

  • ProjectnaamHoly Zuid
  • KlantWoningstichting Samenwerking
  • PlaatsVlaardingen
  • SpecialisatieRenovatie
  • Jaar2016
Lees meer

Renovatie wooncomplex

De gebouwen in Holy-Zuid zijn mooie voorbeelden van wederopbouwarchitectuur. Ze staan als losse volumes fraai in een groene omgeving. Strakke heldere lijnen en het ritme van de balustrades bepalen het beeld.

Bewoners weten de woningen en omgeving ook te waarderen zoals blijkt uit het feit dat er nauwelijks leegstand voorkomt en dat er door bewoners met zorg wordt omgegaan met eigen woning, omgeving en algemene ruimtes.

Daar waar het beeld nog krachtig stond, was het niveau van comfort en energiegebruik niet meer van deze tijd. De maatregelen die nodig waren om dit weer optimaal te krijgen hebben we waar mogelijk ingezet, om de beeldtaal te versterken.

Zo heeft het isoleren van de zijgevels ons de mogelijkheid gegeven de herkenbare lijn rond dak en zijgevels te benadrukken. Door dit in een afwijkende kleur van de zijgevel te doen wordt het kader geaccentueerd.

Door de in het hele complex uniforme uitwerking van kaders en zijgevels hebben we de samenhang tussen de gebouwen geborgen. Voor de hoogbouw hebben we voorgesteld de karakteristieke vlakverdeling aan te vullen met een decoratief patroon in de bestaande tussenzone in het midden van de gevel. In samenspraak met bewoners is gezocht naar het meest aansprekende patroon. De plint van de gebouwen, hebben we in zijn geheel een donkere tint gegeven, om een rustige en solide basis te creƫren.

De woningpuien hebben een lichte tint gekregen, om recht te doen aan de oorspronkelijke uitgangspunten van licht, lucht en ruimte.
Het comfort van de woningen verbeterden we door toegankelijkheid te verbeteren en de ruimte in de badkamer op een slimme manier te vergroten. En de op woningniveau regelbare ventilatie en verwarming, beglazing en de isolatie van de woning.

Op deze manier hebben we de woningen en het complex klaargemaakt voor een nieuwe periode van op zijn minst 25 jaar.

Groene omgeving

Decoratief patroon

Comfort

25 jaar vooruit

Senior Architect
(uit dienst)

Martijn Glas

Ons team