Productie van deeglijnen

  • ProjectnaamBenier Nederland
  • KlantKaak Groep
  • PlaatsNieuwkuijk
  • Specialisatieproductie
  • Oppervlakte11.000 m² hal en 2.550 m² kantoor
  • Jaar2016
Lees meer

Benier

Benier is onderdeel van de Kaak Groep en maakt deeglijnen voor brood. De Kaak Groep produceert machines voor bakkerijen; van silo tot krat. Een bekende gezamenlijke referentie is het project Hoogvliet, waar zij de totale equipement leverde. Dit project is een mooi voorbeeld wat we op kracht hebben binnengehaald. De opdrachtgever is gevallen voor ons ontwerp, het sluit beter aan bij hun wensen en qua prijs en planning is het beter dan de concurrent. Kortom; slimmer, mooier en efficiënter.

De nieuwe locatie bestaat uit een kantoor en bedrijfshal. Totale oppervlakte is circa 15.500 m2. De productielocatie is gerealiseerd op een perceel van circa 27.000 m2. Bijzonder onderdeel van de nieuwe locatie is het Kaak Groep Technology Center (KGTC). Dit is de proefbakkerij waarin nauw samengewerkt wordt met de bakkers van de klanten van de Kaak Groep. De KGTC fungeert hierin niet alleen als proefbakkerij, maar ook als showroom om productielijnen voor nieuwe producten te testen. Alle onderdelen van de Kaak Groep zullen van dit Technology Center gebruik gaan maken.

Het ontwerp vertaald de nauw verbonden relatie van de drie onderdelen in één centraal hart, de entree. De entree is een 3 verdiepingshoog atrium dat kantoor met bedrijfshal en KGTC verbindt. De grote puien van het atrium naar bedrijfshal en KGTC, maken het interne proces bij binnenkomst in één oogopslag zichtbaar. Het restaurant kan vanuit het atrium bereikt worden via een loopbrug die midden in de ruimte ‘zweeft’.

De 3 onderdelen hebben allen hun eigen vormgeving en materialisering, waardoor ze ook van buiten goed herkenbaar zijn. De ligging van de onderdelen bepaald de beleving bij binnenkomst op het terrein. De plint van de bedrijfshal begeleidt bezoeker bij binnenkomst naar het KGTC, waarna deze zich langzaam opent. De transparante gevel maakt een showroom van de ruimte waar het eindproduct in zijn volledige lengte zichtbaar is. Aan het einde bevindt zich het kantoor dat zich uitstrekt voorbij het KGTC en bezoekers begeleiding geeft naar de entree.

 

Fotografie: Laurens Kuipers

Ontwerpmanager

Joeri van Klink

Ons team